Vuosikertomus 2014

CASE: Leluja Tallinnan lastensairaalaan

Uuele Ringile! -hankkeessa (Uudelle kierrokselle!) kerättiin leluja Tallinnan lastensairaalaan lapsipotilaille. Itella oli hankkeessa aloitteentekijä ja mukana luovuttamalla SmartPOST-pakettiautomaatit hankkeen käyttöön.

- Yksikään lapsi ei haaveile pitkästä sairaalassa olosta, mutta joskus se on vain välttämätöntä. Lääkäreiden antama hoito on erittäin tärkeää, mutta yhtä tärkeää on lämmin ja viihtyisä ympäristö, sanoi kampanjan keulakuvana toiminut virolainen laulaja ja pop-tähti Lenna Kuurmaa kampanjan alkaessa.

Kampanjaan oli mahdollista osallistua lähettämällä leluja SmartPOST-pakettiautomaatin kautta Aarete Laegas -kansalaisjärjestölle, joka lajitteli lelut ja toimitti ne Tallinnan lastensairaalaan. Kampanjan avulla tuhansia leluja toimitettiin sairaalan leikkihuoneisiin.

Pakettien toimitus SmartPOST-pakettiautomaatilla kampanjan aikana maksoi ainoastaan yhden euron. Toimitusmaksuista saatujen rahojen avulla sairaalaan hankittiin vielä lisälahjana leikkiposti.

- Kesä on yleensä automaateissa hiljaisempaa aikaa, mikä mahdollistaa tällaisten kampanjoiden toteuttamisen. Samalla automaatit ja niiden käyttö tuli uusille käyttäjille tutuksi. Aiempina vuosina olemme keränneet pakettiautomaattien kautta urheiluvälineitä monilapsisille perheille, koulutarvikkeita lastenkoteihin sekä jalkineita kodittomille, kertoi Viron Itella SmartPOSTin toimitusjohtaja Risto Eelma.