Vuosikertomus 2014

Tuotteiden ja palveluiden kehitystä

Perinteisen postin volyymien laskiessa panostamme jatkuvasti tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Yksi nopeimmin kasvava palvelumme on ateriapalvelut. Kuljetamme aterioita kouluille, päiväkodeille sekä kotihoidon ateriapalveluiden asiakkaille noin 80 paikkakunnalla. Yhteistyö Tampereen kaupungin kanssa laajeni kattamaan kotiateriakuljetusten lisäksi ateriakuljetukset valmistuskeittiöiltä jakelukeittiöihin. Myös Oulun kaupunki valitsi elokuussa Postin kuljettamaan koulujen, päiväkotien ja kotipalvelun asiakkaiden aterioita. Reittejä on yhteensä 33 ja kuljetettavia annoksia 25 000.

Aloitimme alkuvuonna pääkaupunkiseudulla yhteistyön päivittäistavaroiden verkkokauppa Kauppahalli24:n kanssa. Toimitamme ostokset kotiin asiakkaan valitsemassa kahden tunnin aikaikkunassa. Laajensimme myös illalla tilattujen verkkokauppaostosten pikatoimituksia. Pikatoimituksessa illalla tilattujen tuotteiden toimitus vastaanottajalle on jo seuraavana päivänä.

Toimme joulusesonkiin uuden verkkopalvelun, jonka avulla voi esimerkiksi tehdä paketille itse lähtöselvityksen, eli maksaa postimaksun verkossa ja tulostaa osoitekortin päälle. Paketin voi jättää mihin tahansa postiin jonottamatta. Posti-mobiilisovellus kertoo nyt arvion lähetyksen perilletulopäivästä, mutta myös saapumisen kellonajan ja lähetyksen painon. Postin mobiilisovellusten käyttäjien määrä ylitti joulukuussa 220 000 käyttäjää.

Espoon kaupunginkirjaston Venäjänkielisen kirjaston valikoima tuli alkuvuonna lainaajien saataville maanlaajuisesti Postin pakettiautomaattiverkoston välityksellä. Palvelu on suunnattu pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuville.

Posti mukana taskussa

Uudistimme kotisivumme mittavan asiakasraadin avulla. Kolme tärkeintä asiaa uudistamisessa olivat palvelujen työkalumaisuus, helpot asiointipolut ja ostamisen helppous. Nyt kaikki palvelut löytyvät yhdestä paikasta osoitteesta posti.fi.

Palvelut kulkevat mukana vaikka taskussa, sillä kotisivumme toimivat kaikissa päätelaitteissa. Kehitämme uusia palveluja koko ajan, jotta palvelumme ovat saatavilla helposti ja vaivattomasti, missä ja milloin vain. Teemme kirjeiden ja tavaroiden lähettämisestä sekä saapuvien pakettien seuraamisesta ja ohjaamisesta helpompaa, nopeampaa ja hauskempaa uuden teknologian avulla.

Yhteistyö asiakkaiden kanssa on meille erittäin tärkeää. Haluamme avoimesti keskustella digitaalisten postipalvelujen kehittämisestä sekä osallistaa siihen asiakkaamme ja parhaat osaajat.

Haluamme omien digitaalisten palvelujemme kautta edistää myös kansallista kilpailukykyä esimerkiksi verkkokauppaan liittyen. Uudet ostotottumukset ja niihin liittyvä logistiikka pohjautuvat digitaalisen tiedon käyttöön ja hyödyntämiseen, jonka osaamisesta hyötyy myös suomalainen kauppa.