Vuosikertomus 2014

CASE: Globaali kassanhallinnan ratkaisu syntyi ennätysajassa

Kun norjalaiskonsernit Orkla ja Hydro yhdistivät alumiiniteollisuuden liiketoimintonsa 2013 ja yli 40 maassa toimiva Sapa syntyi, yksi uuden yhtiön talousjohdon ensimmäisiä tehtäviä oli yhteisen, globaalin kassanhallintaratkaisun rakentaminen.

Tehtävä ei olisi helppo, sillä yritysten prosesseissa oli enemmän eroavaisuuksia kuin yhtäläisyyksiä. Haastavuutta lisäsi kireä aikataulu. Uusi järjestelmä piti saada pystyyn ja käyttöön alle vuodessa toimintojen katkeamatta.

Kilpailutuksen perusteella Sapa päätyi OpusCapitaan ja sen uudenlaiseen payment factory -ratkaisuun, johon on integroitu SWIFTin globaalit pankkiyhteydet pilvipalveluna.

- OpusCapita sai meiltä korkeat pisteet osaamisesta ja ratkaisun ominaisuuksista. Toteutus pilvipalveluna oli myös tärkeä, sillä SaaS sopii strategiaamme ja sen ansiosta hintakin asettui kilpailukykyiseksi, perustelee kumppanivalintaa Lars Grimsgård, Vice President & Corporate Treasurer.

Järjestelmäprojekti alkoi joulukuussa 2013, ja viimeinenkin yhtiö oli liitetty uuteen payment factory -ratkaisuun 1. syyskuuta 2014 mennessä.

Grimsgårdin mukaan projekti oli menestys ja uusi ratkaisu avaa monia mahdollisuuksia talousprosessien kehittämiseen edelleen. Seuraava vaihe on OpusCapitan sisäisen pankin käyttöönotto.

Kuva: Sapa Group